Frivillig i THGU
Bliv træner, hjælpetræner eller udvalgsmedlem i THGU og vær med til at gøre en forskel.
En hjælpende hånd er guld værd.
Hvordan kan du hjælpe?
Vi kan bruge alle færdigheder, og arbejdet spænder vidt. Vil du hjælpe til konkrete arrangementer, eller vil du have fingeren med i spillet, når der tænkes nyt og stort? Der er plads til alle slags frivillige.
Interesserer du dig for en idrætsgren, og kunne du tænke dig at træne andre? Bliv frivillig træner eller hjælpetræner i din forening.
Er du vild med at bage og kokkerere i køkkenet? Vi kan have brug for hjælp til at bage kage til gymnastikopvisning, badmintonstævner, håndboldstævne osv.
Synes du, organisering, planlægning og styring af events er spændende? Bliv frivillig i din forening og hjælp til, når der skal planlægges arrangementer og tiltag.
Måske er du mere interesseret i udvikling, innovation og nytænkning? Tag del i udviklingen af nye tiltag i din forening – eller vær med til at udvikle på eksisterende.
Overvejer du at blive frivillig træner?
Gør det, for du bliver klogere på dig selv, andre og din idræt. Der kan selvfølgelig være barrierer – måske fordi du kun har set dig selv i udøverrollen. Men kast dig ud i at være træner. Der er en plads til dig, og det er det hele værd.
Har du, hvad det kræver at være træner? Ja, det har du – og det kan give dig utroligt meget.
8 grunde: Derfor skal du være frivillig træner
1) Gør en forskel.
Som træner gør du en kæmpe forskel for andre i idrætsforeningen. Du får lov til at give noget af alt det, du har lært, tilbage til de nye i foreningen. Det er utrolig givende at lære fra sig og det giver et helt særligt kick, når du oplever, at dine udøvere lærer noget nyt og forbedrer sig, og du så samtidig ved, at du er en stor del af det.
2) Lær dig selv, andre og din idræt bedre at kende
Du lærer ikke kun dine udøvere at blive bedre til en idræt; du lærer mennesker at være mennesker. I processen med at lede andre – og få alle med – udvikler du dig utrolig meget, og du bliver stærkere til at formidle, lære fra dig og stå foran en flok af mennesker.
Du lærer også din idræt bedre at kende. Når du kommer op i helikopterperspektivet og skal give viden videre til andre, kommer du til at forstå din idræt på ny og i dybden.
3) Plads til dig
Idrætsforeninger er vilde med dem, der melder sig som trænere, for uden trænere er der ingen idrætsforening og aktiviteter.
I langt de fleste foreninger er der plads til alle, både den afslappede træner og træneren med de store ambitioner. Du kan blive en del af idrætsforeningen stille og roligt, for eksempel ved at starte som hjælpetræner eller assistent. Uanset hvor meget du kan give, og hvilken baggrund du har, er der plads til dig.
Det er helt OK at fejle, teste og afprøve. Træningen foregår i trygge rammer, hvor eksperimenter og nye ideer altid er velkomne.
4) Frihed under ansvar
En forening er et dynamisk sted, hvor dine ideer er mere end velkomne. Du får så meget ansvar, som du ønsker, og du får mulighed for at løfte dit hold og dine spillere på din måde.
Du strukturerer og prioriterer selv din tid. Og du får mulighed for at bidrage til at forme drømme og mål, præge organiseringen og måden at gøre tingene på.
Læs også: Til alle trænere: I er med til at skabe menneskelige vindere
(link: https://www.dgi.dk/om/presse/presserum/opinion/artikler/til-alle-traenere-i-er-med-til-at-skabe-menneskelige-vindere )
5) Rollemodel og anerkendelse
Hvervet som træner er et uselvisk hverv, hvor du som rollemodel lærer fra dig, motiverer og leder dit hold. Du vinder ofte stor anerkendelse fra dine udøvere og deres forældre, og det er medvirkende til, at det er det hele værd.
6) Oplev glæde, gejst og passion
De andre frivillige i idrætsforeningen brænder også for at gøre en forskel for andre, og du vil sikkert opleve glæden, gejsten og passionen i det frivillige arbejde sammen med andre frivillige kræfter.
I de fleste foreninger får du ikke løn for at være træner. Der er dog nogle foreninger, hvor du får et gavekort eller det man kalder omkostningsgodtgørelse. Med andre ord, frivillige er ikke frivillige på grund af pengene, men fordi de vil gøre en forskel.
7) Et plus på dit CV
De mange kompetencer, du tilegner dig i trænerrollen, kan du bruge i dit arbejdsliv. Du lærer at facilitere, planlægge og lære fra dig. Hvis du er bevidst om alt det, du lærer i arbejdet med mennesker, vil du opleve, at du kan bruge redskaberne og kompetencerne igen og igen.
Samtidig er det et plus på dit CV, at du er eller har været frivillig. Det siger noget om dig som menneske, at du har energi, vilje og mod til at være frivillig – og det er noget, mange arbejdsgivere efterspørger.
8) Altid i trygge rammer
Du har frie rammer, men du er ikke alene. I foreningen er der ildsjæle, frivillige og ledere, der kan hjælpe dig, så du altid er tilpas i trænerrollen. Du kan spørge din leder efter både sparring og træneruddannelser, så du har en rygsæk af gode redskaber.
Gymnastik:
Kunne du tænke dig at være træner på et gymnastikhold – springhold eller kunne du tænke dig at være hjælpetræner på et af gymnastikholdene
Kontakt Lauge Hansen – 29 90 97 25
Badminton:
Vil du være træner eller hjælpetræner indenfor badminton.
Kontakt Brian Lindegaard – 28 40 78 18
Håndbold:
Så er der en træner i maven på dig
Kontakt Gitte Pallesen – 29 63 50 67
Motion:
Kontakt Else Plauborg – 21 23 25 23
Hovedbestyrelsen:
Kontakt Formand Heidi Nørby – 28 68 98 36
Ønsker du at være træner, hjælpetræner eller komme ind i udvalg eller bestyrelse så kontakt overstående direkte i deres afdelinger eller kontakt Formand Heidi Nørby for yderlig information.
Formand Heidi Nørby kan kontaktes på mail: Thgu.formand@gmail.com eller sms 28 68 98 36