Info om klubben

Der er mange forskellige stilarter inden for karate. I Tistrup Karate Klub trænes stilart der hedder Shotokan. Der lægges meget vægt på teknik, hvilket gør denne form for karate yderst effektiv som selvforsvar.

Træningen består af enkelte discipliner og disse er kihon, kata og kumite.

Kihon er indlæring af grundteknikker som parader, stød, slag og spark, og har til formål at indøve         bevægelserne rent teknisk. Det vil sige, præcision, kraftkoncentration og reflekser. Kihon er således grundpillen i karatetræningen. 

Kata er den ældste form for karatetræning. Katatræning er kamp mod flere “usynlige” modstandere. Kata er en serie teknikker, der udføres i en bestemt rækkefølge og som stiller store krav til teknik, koordination, balance, timing og koncentration. Træning af kata er en vigtig del af traditionel karate. De første kata er relativ korte og simple, men senere bliver de længere og mere avancerede..

Kumite Kumite er kamp mod en eller flere fysiske modstandere, og giver mulighed for at “afprøve” de karatefærdigheder, som man har opnået gennem træning af kihon og kata. Under kumitetræning er sikkerheden i højsædet. Alle slag og spark til hovedet skal markeres. På kroppen er der let kontakt. Instruktører holder øje med at træningen hele tiden er forsvarlig således at ingen kommer unødigt til skade..

Der lægges meget stor vægt på sikkerheden og fuld kontakt er bandlyst!

Formålet med karate er at øge den enkeltes smidighed, styrke, hurtighed og udholdenhed. Der bliver i høj grad også lagt vægt på det mentale aspekt. Træningen er derved både fysisk og psykisk, hvilket gør udøveren kompetent til at reagere hensigtsmæssigt i en presset situation.

Under træningen tages udgangspunkt i den enkelte, således at alle får et stort udbytte af træningen og vigtigst er, at der skal være plads til alle. Dvs. det er helt og holdent op til den enkelte at vælge om man vil dyrke karate for motionens, bælternes eller for konkurrencens skyld.

Der afholdes fællestræninger, stævner mv. Og det er således muligt at komme udenbys og teste sig selv i forhold til modstandere fra andre klubber, samt øge det sociale samvær på tværs af klubberne.

Der afholdes gradueringer 2 gange årligt – i december og juni måned.

Bemærk!

Vi har normalt lukket på helligdage og i skoleferier, med mindre andet annonceres. Følg os på Facebook ”Tistrup karate” gruppen , at se om der er træning på en bestemt dag eller se, hvornår næste graduering afholdes m.m.